+40 744 241 122

Postat în 5 aprilie 2020

Cum să fii productiv când pandemia de coronavirus te obligă să lucrezi de acasă

Având în vedere contextul actual – pandemia de coronavirus și faptul că multe companii s-au închis, marea majoritate a angajaților lucrează acum de acasă. Dacă ești unul dintre aceștia, vei afla în acest articol ce poți face pentru a-ți eficientiza munca.

 

1. Stai departe de Social Media

A fi informat este acum mai important decât oricând. Este vital ca fiecare dintre noi să știe cum să se ferească de coronavirus, însă aceasta nu înseamnă că trebuie să ne petrecem întreaga zi citind știrile postate pe Facebook. Stabilește anumite pauze, în care să îți verifici mesajele primite pe rețelele de socializare și respectă-le întocmai! Altfel, îți va fi foarte greu să păstrezi un ritm constant de muncă.

 

2. Alege-ți spațiul de lucru 

Dacă nu ai mai lucrat niciodată de acasă, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să te hotărăști unde vrei să îți „instalezi” biroul. Deși sună tentant, nu lucra din vârful patului sau de pe canapea. Dacă nu ai un birou propriu-zis, lucrează la masa din bucătărie sau din living! Acum că lucrezi de acasă, este foarte important să înveți să delimitezi spațiul destinat biroului de spațiul în care îți petreci timpul liber.

 

3. Prioritizează-ți task-urile

Pentru a fi eficient, este important să te concentrezi pe fiecare task. Pentru a putea face acest lucru, trebuie să îți creezi o strategie de lucru, care să cuprindă toate lucrurile pe care îți propui să le rezolvi într-o zi. Este indicat să rezolvi task-urile dificile la începutul zilei și să le lași pe cele ușoare pe mai târziu.

 

4. Organizează-ți eficient timpul

Atunci, când lucrezi de acasă, este foarte greu să delimitezi timpul personal de cel profesional. Dacă nu ești organizat, riști să cazi în două extreme: fie vei ajunge să procrastinezi și să rezolvi un task simplu în câteva ore, fie vei ajunge să îți petreci serile răspunzând la e-mail-uri. De aceea, este important să știi cum se va desfășura fiecare zi  din săptămână. Creează-ți un jurnal de lucru pe care să îl folosești ca și ghid!

 

5. Nu uita de pauze 

Dacă lucrezi de acasă, nu înseamnă că trebuie să lucrezi tot timpul în care ești acasă. Nu uita să ridici ochii din ecranul monitorului la fiecare 30 de minute și să faci puțină mișcare la fiecare 2 ore. Aceste mici pauze sunt importante atât pentru sănătatea ochilor și a corpului, cât și pentru odihna ta mentală.

 

Lucrul de acasă nu trebuie să fie o corvoadă. Organizează-ți timpul, prioritizează, nu uita de pauze și vei fi la fel de eficient ca și atunci când lucrai de la birou, cot la cot cu echipa ta.

← Înapoi la articole